Egyre több ismerőstől hallani, hogy már kipróbálta, nézegeti, vagy éppen most tanulja, de voltaképpen a legtöbben nem is sejtjük mit foglal magában ez az új módszer.

Misztikusnak, sőt kicsit hihetetlennek is tűnik az a néhány elejtett mondatfoszlány, ami megüti néha a fülünket a témával kapcsolatban, ilyen például a „nem kell tanulni”, vagy „fejre erősített szerkezet”, pláne ha tisztában vagyunk a rendkívül magas árakkal.

Ennek ellenére a technika hódít, egyre többen térnek rá erre a könnyűnek tűnő útra a megszokott magolásos módszer helyett. Elképesztő az adat, de az országban már több mint tíz ilyen oktató laborral találkozhatunk, ezen belül is a főleg Budapesten, és a nyugatabbi megyékben élők élvezhetik ki forradalmi újdonságait.

De lássuk, mit is tudhatunk a "brain turbo"-ról.

Az óra nem csoportos, hanem egyéni, így mi határozhatjuk meg, egy héten hányszor, és mikor megyünk el az oktatásra. Nincs házi feladat, sem otthoni könyvbújás, sőt, még számonkérés sem! De hogyan lehetséges ez? A titok ennyi: egy egyedi technikával „képben és hangban” az agy mindkét féltekébe egyszerre juttatják a tananyagot egy különleges szerkezet segítségével. Nem kell figyelni sem, csak relaxálni, így a lehető legkényelmesebb módon fejleszthetjük nyelvtudásunkat.

Az egyik színész ismerősömtől hallottam erről először. Egyáltalán nem beszélt angolul, mégis felkérték egy Londonban forgatott film mellékszerepére. Nem utasíthatta vissza a lehetőséget, így az ismerősei unszolására beiratkozott az egyik székesfehérvári iskolájukba. Nem fogok meglepőt állítani, ha azt mondom, a két hónap intenzív kurzus alatt nem tanult meg folyékonyan angolul. De ami számomra is hihetetlen, végül meg tudta magát értetni az angol kollegákkal, és még a szerepet is el tudta játszani! Még hozzá hitelesen.

Azért megjegyzem, egy hegyekben bujdosó, kelet-európai, hallás sérült külföldit alakított.

 

Szerző: Kakuk Móni  2009.12.14. 15:27 Szólj hozzá!

Címkék: blog újdonság angol iskola fejlődés érettségi középiskola nyelvvizsga ajánlat munkavállalás módszer egyesült királyság tankönyv emelt szint

A bejegyzés trackback címe:

https://angolerettsegi.blog.hu/api/trackback/id/tr261597461

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása