Bejelentési kötelezettség

Bejelentés nélkül, korlátlan ideig tartózkodhatnak a magyar állampolgárok az Egyesült Királyságban, amennyiben igazolt munkaviszonnyal vagy igazoltan elegendő pénzzel rendelkeznek önfenntartáshoz.

 

Álláskeresés

A munkavállaló álláshoz juthat közvetlenül, állami munkaközvetítő és foglalkoztatási tanácsadó irodában vagy akár valamelyik állásközvetítő magáncégen keresztül is.

A munkába állást követően 30 napon belül regisztráltatnia kell magát az illetékes belügyminisztériumi hivatalnál, egy megfelelő nyomtatvány kitöltésével. A hatóság az ellenőrzés után regisztrációs igazolványt és regisztrációs igazolást ad ki.

Az országban található körülbelül 1000 JobcentrePlus irodában bárki használhatja az ott lévő számítógépeket az EURES adatbázisban történő böngészésre.

Telefonos ügyfélszolgálat is rendelkezésre áll, aminek használatához azonban már elengedhetetlen a megfelelő nyelvtudás.

 

Szerző: MRO  2009.01.20. 09:17 Szólj hozzá!

Címkék: munkavállalás egyesült királyság

A bejegyzés trackback címe:

https://angolerettsegi.blog.hu/api/trackback/id/tr89890333

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása