Négy bolygó létezett a híres Lylat Systemben, amit Andross el akart pusztítani azzal, hogy belelöki Aqasba, a 100 éve vízzel elárasztott bolygóba. General Pepper megalkotta a nagy Star Fox csapatot, akik elindulnak Venom bolygóra (Andross szülőföldje), és megküzdenek Androsszal. James McCloud, Pigma Dengar és Peppy Hare elérték Venomot, ahol Pigma elárulta őket, és a Star Wolf banda segítségével (Wolf, O’Donnel, Leon, Powalsky, Pigma Dengar, Andrew Oikonny) megölte Jamest. Peppy csellel kiszabadult, majd visszasietett Corneriára, értesítette James fiát, Foxot, így a kiváló űrhajós fia, a mesterpilóta Falco Lombardi, a legnagyobb mechanikus Slippy Toad, és a régi katona Peppy Hare segítségével egy új Star Fox csapat jött létre. General Pepper ezt a csapatot azért alkotta, hogy legyőzzék Androsst, Star Wolf csapatát és a Lylat System ÚJRA szabad legyen.

A Star Fox játék 6-féle Nintendóra 7 játékkal jelent meg eddig. Először a Star Fox Incoming NES-re, azután Super NES-re a Star Fox Starwing, majd az akkoriban nagyon népszerű N64-re a Star Fox Lylatwars, utána Gamecube-ra a Star Fox Adventures és a Star Fox Assault, Dual Screenre (DS) a Star Fox Command és végül a Magyarországon még meg nem jelent Star Fox Shadows of Lylat. Ezek közül mind a 6 nagyon tetszett, a legjobb szerintem az Adventures, ahol dinoszauruszok segítenek a feladatok megoldásában.

Az Incomingban, Starwingben, Lylatwarsban és a Commandban csak járművel (űrhajó, tank, tengeralattjáró) lehet feladatot teljesíteni, míg az Adventuresben, Assaultban és a Shadows of Lylatben mászkálni is lehet a karakterekkel a járművekből kiszállva.

A 7 bolygó, amin Star Foxnak keresztül kellett vergődnie:

1. Corneria – 2. Meteor vagy Sector Y – 3. Catina vagy Aqas vagy Fortuna – 4. Sector X vagy Solar vagy Zonnes – 5. Machbet vagy Sector Z – 6. Area 6 vagy Bolse – 7. Venom

Ajánlom jó szívvel ezt a játékot minden gyereknek, aki szereti az űrhajós-lövöldözős játékokat, de nem riad vissza néha-néha a logikai feladatoktól sem, ahol az észnek is szerep jut.

 

Sipos László Dániel

Szerző: MRO  2008.11.28. 11:52 Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://angolerettsegi.blog.hu/api/trackback/id/tr27792852

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása