A 2011-es felvételi ponthatárok 2011. július 22-től (péntek) a www.ponthatarok2011.hu

oldalon megtekinthetőek!
Szerző: MRO HISTORIA Könyvkiadó  2011.06.02. 16:10 Szólj hozzá!

Címkék: felsőoktatás ponthatárok

Nyilvánosságra hozták az angol közép- és emelt szintű írásbeli érettségik megoldásait!

Az Oktatási Hivatal szerint a javítókulcsokból egyrészt kiderül, hogy mi volt a helyes válasz a kérdésekre, másrészt egy pontszámítási útmutató alapján a diákok azt is kiszámolhatják, hogy hány pontot értek el a vizsgán.

Nem egy, hanem nagyon sok honlapon az értékelési útmutatókat meg lehet találni. Pár perces keresés után nekem is sikerült!

Idén középszinten 1162 helyszínen  58 007, emelt szinten pedig 81 helyszínen 4902 érettségiző írta meg a teszteket. Az angol érettségi az elmúlt évben is 4 részből állt, de erről pontosabb információkat az előző cikknél láthattok.

Ha érdekelnek érettségire felkészítő, angol könyvek, akkor az alábbi linken lehet tájékozódni:

http://www.felvesznek.hu/erettsegi_konyvek/erettsegi_konyvek.php#Angol_erettsegi_szakkonyvek

Üdv mindenkinek és kellemes nyarat az érettségi után!

–ZsozsO–

(forrás: www.origo.hu)

Szerző: MRO HISTORIA Könyvkiadó  2010.06.15. 15:05 Szólj hozzá!

Címkék: angol érettségi ajánlat középszint emelt szint

Az angol nyelv ebben az évben is sokkal népszerűbb volt mint a német. Ezt támasztja alá az a tény, hogy míg angolból 58ezren, addig németből csak 27ezren tettek középszintű vizsgát és ez jellemezte az emelt szintű érettségin résztvevők arányát is a két nyelvből. Középszinten 180, emelt szinten 240 perc állt a diákok rendelkezésére a feladatok megoldásához.

Mindkét nyelv esetében 4 részből állt az írásbeli vizsga:

1. olvasott szövegértés

2. nyelvhelyességi feladatok

3. hallott szövegértés

4. íráskészséget mérő feladatok

Csak a 4. feladatrészben használhattak a diákok nyomtatott szótárt segédanyagként.

Forrás: www.edupress.hu

-KÉ-

Szerző: MRO HISTORIA Könyvkiadó  2010.05.20. 10:21 Szólj hozzá!

Címkék: angol érettségi középszint emelt szint

Szerző: MRO HISTORIA Könyvkiadó  2010.05.07. 09:40 Szólj hozzá!

Címkék: egy százalék

Az MRO HISTORIA Könyvkiadó két érettségire felkészítő kiadványának árát megváltoztatta a napokban. 

Az Angol érettségi feladatsor-gyűjtemény – Középszinten és az Angol érettségi feladatsor-gyűjtemény – Emelt szinten című könyvek a régi 1890 Ft-os árat elhagyták, és immáron 2190 Ft-ba kerülnek. 

Viszont fontos megjegyeznem, hogy honlapunkon, a www.felvesznek.hu weboldalon állandó, 15%-os kedvezmény jár a kiadványokra, így kedvezményes áruk 1860 Ft

A kiadványok sajátossága, hogy 10 db olyan teljes értékű feladatsort tartalmaznak külön közép és külön emelt szinten, amelyek egy az egyben érettségire felkészítő minta feladatsorok alapján gyakoroltatnak a vizsgára. Ezáltal nem találkozol olyan (haszontalan) feladattal, amely ne fordulhatna elő akár a mostani érettségin is. ’Mi csak azt gyakoroltatjuk, ami számodra kell és szükséges!


Vincze Zsolt – kiadó értékesítési vezetője

Szerző: Kakuk Móni  2010.03.26. 15:58 Szólj hozzá!

Címkék: blog újdonság angol érdekesség érettségi nyelvvizsga ajánlat módszer továbbtanulás tankönyv emelt szint

Ez egy nagyon jó kiejtési játék, amit Brain Storming publikált a virtus.hu oldalon. Érettségi előtt tökéletes nyelv-edzés! 

Egy DESK a van az íróasztalodon!

Ez a tojás még mel EGG.

Nem tudok FOOT ni, fáj a lábfejem.

A fegyver azon a spár GUN lóg.

HOLE van az a lyuk a nadrágodon?

M IT jelent az?

Ez a munka JOB b, mint a korábbi. / dzsab/ (ez itt speciel helyesírási demonstráció!)

KEY nél van a kulcsom?

S LEARN, mindent megtanultam!

A hús MEAT jelent angolul?

NECK em erős nyakam van.

Nem mindent OLD meg, ha valaki öreg.

Rózsaszín a sa PINK.

Te és én is otthagy tam a céget a közös balhénk után – QUIT tek vagyunk.

Piros a vé RED.

SUN kózni nem lehet, amikor süt a nap.

TAIL en lefagy a macska farka.

Ezt a parfümöt ne használd ha fi USE ol.

Az ördög nagyon VERY a feleségét.

Esős, nedves, vizes időben kell WET ni.

Igen, az egy pa YES.

Szerző: Kakuk Móni  2010.03.23. 13:09 Szólj hozzá!

Címkék: blog újdonság angol érdekesség érettségi középiskola nyelvvizsga középszint módszer tankönyv emelt szint

Szerző: MRO HISTORIA Könyvkiadó  2010.03.22. 09:07 Szólj hozzá!

Címkék: érdekesség érettségi középiskola matematika ajánlat emelt szint

 Hamarosan itt az érettségi, de elménket az utolsó pillanatig pellengérezhetjük játékos feladatokkal.

A lényeg a sok gyakorlás, és a sok sikerélmény! Mindennap 5-10 új szó megtanulásával néhány hónap alatt megismerkedhetünk a leggyakrabban használt angol szavakkal és kifejezésekkel. Nézzük meg kedvenc filmjeinket feliratosan, de ne figyeljünk tudatosan az elhangzott mondatokra, így lassan beépülnek majd a fülünkbe a kiejtések, a szófordulatok, olyan gyorsan és könnyedén, hogy eleinte észre sem vesszük majd.

De az internet is végtelen számú lehetőséget nyújt a fejlődésre. Ha szabadidőnkben nem a közösségi portálokon időzünk, izgalmas oldalakat fedezhetünk fel. Az én egyik kedvencem a www.webforditas.hu. Hihetetlenül zseniális! Egész mondatokat képes lefordítani, így otthoni fordításoknál is bátran ellenőrizhetjük magunkat.

Ajánlom mindenkinek!

Szerző: Kakuk Móni  2010.03.18. 18:11 Szólj hozzá!

Címkék: angol érdekesség érettségi középiskola nyelvvizsga középszint módszer tankönyv

Rengeteg diák áll idén is az érettségi előtt. Viszont fontos megemlítenünk azt a tényt, hogy a gazdasági és az anyagi helyzetek, hátterek az elmúlt évekhez képest romlottak, így nem mindegy, hogy milyen könyvekből tanulunk, és persze, hogy mennyiért szerezzük be azokat a felkészüléshez.

Az MRO HISTORIA Könyvkiadó árkategóriákat tekintve jó pozícióban áll, de ennek ellenére folyamatosan akciót hirdet.

Érettségire felkészítő szakkönyveire állandó, 15%-os kedvezményt ad, így például egy magyar feladatsoros, 1890 Ft-os kiadvány csupán 1600 Ft-ba kerül.

A 3 fő tantárgy, tehát a matematika, magyar és történelem könyvek mindegyikéből létezik olyan verzió, mely közép és emelt szinten olyan feladatsorokat láttat és gyakoroltat, melyek egy érettségi vizsgának is egy az egyben megfelelnének. De nagy örömünkre így van ez angol nyelvből is! Ezek ezért a legkeresettebb könyvtípusok.

Bővebb információért, a kedvezményekért és a könyvfajtákért látogassatok el a www.felvesznek.hu weboldalra.

 

Szerző: Kakuk Móni  2010.03.12. 09:55 Szólj hozzá!

Címkék: blog angol érettségi középiskola ajánlat középszint egyesült királyság tankönyv emelt szint

Az érettségire, továbbtanulásra hangolódva érdemes alaposabban utánaolvasnunk a tanult nyelv országának. Gyakorlásképp le is fordíthatjuk a leírást, nagy sikert arathatunk vele a szóbeli vizsgán, sőt, akár a nyelvvizsga megszerzésekor is!

Fõváros: London

Terület: 244.820 km2

Népesség: 59.511.464 fõ

Népsûrûség: 242 fõ/km2

Népcsoportok: angol (81,5%), skót (9,6%), ír (2,4%), walesi (1,9%)

Közigazgatási beosztás: 47 megye, 7 városi megye, 26 körzet, 9 régió, 3 sziget

Államforma: alkotmányos monarchia (Anglia, Skócia, Wales, Észak-Írország)

Fekvés: Nyugat-Európa, szigetek (beleértve a sziget északi 1/6-od részét, Írországot is), az Északi-tenger és az Észak-Atlanti óceán között fekszik, Franciaországtól észak felé.

Hivatalos nyelv: angol

Beszélt idegen nyelvek: skót, ír, walesi

Vallások: anglikán (57%), katolikus, presbiteriánus, muszlim

Hivatalos pénz: 1 font = 100 penny

Legfontosabb iparágak: gép- és közlekedésieszköz-gyártás, kõolaj-finomítás, vegyipar, vas-, acél-, és színesfémkohászat, atomipar, fémtömegcikk-gyártás, híradástechnika, hajógyártás, textíl- és ruházatiipar, papír- és nyomdaipar, élelmiszer-, bõr-, cipõipar, építõipar, üveg-, porcelán- és kerámiaipar, fa- és bútoripar.

Környezet, éghajlat:

Nagy-Britannia szigetének három politikai része van: Anglia, Skócia, Wales. De az Egyesült Királysághoz még hozzátartozik Észak-Írország is. Nagy-Britanniát a magyarok általában Angliaként emlegetik, bár a skótok nagyon nem szeretik, ha azt mondják rájuk, hogy angolok.

Az ország nagy része sík, északon található egy hegylánc, amelyet mészkõ hegységek alkotnak, ez a Pennine-lánchegység. Nyugaton található a Cumbrian Mountains és a Tóvidék. A Pennine-tól délre található Közép-Anglia sûrûn lakott területe. A délnyugati félszigeten gránit kiemelkedésekkel tarkított fennsíkban gyönyörködhetünk, az angol mélyföldön pedig mezõgazdasági és ipari vidékek, alacsony hegyek, és London városa található. Egykor Anglia teljes területét erdõ borította, ma pedig Írország után Európában itt van a legkevesebb erdõ. A század elejétõl a kormány tûlevelüket ültettetett, de ezek savassá tették a földet és tönkretették a tõzegtalajt. A fenyõn kívül találhatunk itt tölgyet, bükköt, mogyorót, szilfát és kõrist.

Anglia legnagyobb emlõsállata a rõtvad, amelynek számos populációja él ezen a területen. A róka is igen elterjedt, és ha szerencsénk van, borzot, vagy sünt is láthatunk. Anglia egyetlen mérges kígyója az igen ritka és védett vipera. A madárfigyelés népszerû idõtöltés Angliában. Sajnos a partmenti madárfajokkal ellentétben az ország belsejében élõk közül számos fajt fenyeget a kihalás veszélye természetes élõhelyük pusztítása miatt. Anglia nemzeti parkjai a területnek mindössze 7%-át foglalják el. Ezek nem igazán vadonok és érintetlen területek, sõt egyre nagyobb részük magánkézben van, de csodás élõvilágot figyelhetünk meg bennük. Anglia éghajlata enyhe és nyirkos a viszonylag meleg, tenger felõl érkezõ, könnyû szélnek köszönhetõen. A szigeten a hõmérséklet télen is csak igen ritkán csökken fagypont alá. Mint ahogy nyáron ritkán emelkedik 30 °C fok fölé. A hegyvidékben és északnyugaton esik a legtöbb csapadék. Felhõs égre és szitáló esõre bármikor számíthatunk Anglia bármely területén. Forrás: utazona

 

Szerző: Kakuk Móni  2010.01.28. 15:19 Szólj hozzá!

Címkék: blog angol érdekesség felvételi érettségi nyelvvizsga ajánlat középszint egyesült királyság emelt szint

 

 

 

Szerző: Kakuk Móni  2010.01.20. 16:15 Szólj hozzá!

Címkék: iskola érdekesség érettségi középiskola továbbtanulás

Bizonyára sokakban felmerült már a kérdés, hogy miért érdemes idegen nyelveket tanulni, különösen az angolt? Egy idegen nyelv elsajátításához nem csak jó nyelvérzékre van szükség, hanem kitartásra és szorgalomra is. Vannak, akik gyorsabban és vannak, akik nehezebben tudják megtanulni, majd ezt követően különböző szituációkban használni az adott nyelvet. Azt biztosan állíthatjuk, hogy mint mindig, ebben az esetben is a belefektetett energia és idő megtérül.

Íme, néhány dolog, amiért fontos az angol nyelv ismerete:

·       Sok esetben az angol anyanyelvű területekre szervezett cserediák programokon történő részvétel kitétele az angol nyelv ismerete. Természetesen az elvárás nem a felsőfokú nyelvvizsga szintje. Fontos, hogy hétköznapi helyzetekben megálld a helyed angol nyelven is, így lehet a program célja nyelvtudásod finomítása és a fejlődési lehetőség biztosítása.

·       A végzősként rád váró érettségi előtt – amennyiben sikerül a különbözeti vizsgád – már 11. évfolyamosként leteheted az előrehozott angol érettségit közép- vagy emelt szinten, így majd egy tantárggyal kevesebbre kell készülnöd az érettségi vizsgák esetén, ami ebben az időszakban nem elhanyagolandó kérdés.

·       Amennyiben a középiskolai tanulmányaid után jelentkezel főiskolára, angol nyelv ismerete esetén részt vehetsz további cserediák programokon (pl. Erasmus). Lehetőséged nyílik beletekinteni a külföldi egyetemi életbe, megismerhetsz egy számodra addig talán teljesen ismeretlen világot.

·       Továbbtanultál, de a vizsgaidőszakot követően nem tudod, hogy mihez kezdj? Mára ajánlatok sorát találhatod meg az interneten külföldi nyári diák munkákra, valamint nyelvterületen történő angol nyelvoktatásra. Persze a jelentkezés feltétele sokszor minimum a nyelv alapfokú ismerete.

·       Tanulmányaid végeztével a szakdolgozat vagy diploma dolgozat elkészítéséhez, kimondottan néhány speciális témakör esetén, biztosan szükséged lesz angol nyelvű irodalom felhasználására is, amit saját magadnak kell feldolgozni.

·       A diploma kézhezvételéhez minimum egy nyelvvizsga kötelező lesz (de akár több is). A követelmény szakonként és Intézményenként változik. Lehet alapfokú vagy középfokú, és általános vagy szakmai nyelv.

·       Az angol nyelv jelenleg a Föld leggyakrabban használt nyelveinek egyike.

·       A legelterjedtebb számítógépes nyelv.

·       Az Európai Tanács hivatalos nyelve többek között az angol.

·       Iskolai tanulmányaid végeztével, sorra fogod küldeni az önéletrajzodat a különböző álláshirdetésekre. Rengeteg olyan munkakör van, amelyben az angol nyelv ismerete kritérium, ne kelljen tudás hiányában szelektálni a lehetőségek között.

Pintér Ágnes

Szerző: Kakuk Móni  2010.01.18. 08:57 Szólj hozzá!

Címkék: újdonság angol iskola fejlődés érdekesség felvételi nyelvvizsga ajánlat munkavállalás középszint módszer egyesült királyság tankönyv emelt szint

Az érettségire készülés közben sokkal jobban átérezzük a kikapcsolódás fontosságát. Az esti, takaró feletti szótárazás közben csodákat tehetnek a kis édességkupacok koncentrálóképességünkkel (természetesen csak mérsékelten fogyasztva), és még inkább pozitívan hatnak önbizalmunkra, ha mi magunk készítjük el.

Lássunk egy tradicionális egyszerű és finom képviselőjét az angol konyhának.

Hozzávalók:
50 dkg margarin
40 dkg dara
40 dkg rétesliszt
20 dkg sima liszt
2 dl tej
4,5 dkg élesztő
3 kávéskanál porcukor
csipet só
2 tábla csokoládé felkockázva

Elkészítés:
Egy nagy öblű tálban összekeverjük a darát a rétes liszttel, a sima liszttel, a porcukorral és a sóval. A margarint megolvasztjuk (mikrohullámú sütőben) úgy, hogy ne legyen túl kemény, de túl folyós sem. A megolvasztott margarint ráborítjuk a lisztes keverékre. Az élesztőt elkeverjük a tejjel, majd hozzáadjuk az eddigiekhez. Jól összegyúrjuk. Ha túl kemény vagy sok liszt maradt, adjunk még hozzá egy kis tejet, ha pedig túl laza vagy folyós, szórjunk rá egy kis réteslisztet, s így gyúrjuk tovább. Lisztezett gyúródeszkán nyújtsuk ki (kb. 0, 5-1 cm vastagra), és szaggassuk ki kör alakú kiszúróval. Helyezzük tepsire és nyomkodjuk bele a csokoládékockákat. Előmelegített sütőben 10-15 perc alatt aranybarnára sütjük (10 perc után feljebb kell helyezni a tepsit, hogy az alja ne égjen meg).

Tanácsok:
Nagyon finom akár magában, akár teához, illetve tejjel fogyasztva.

Elkészítési idő: 60 perc

Szerző: Kakuk Móni  2010.01.11. 15:36 Szólj hozzá!

Címkék: blog újdonság angol érdekesség felvételi érettségi középiskola módszer hagyományos

Egyre több ismerőstől hallani, hogy már kipróbálta, nézegeti, vagy éppen most tanulja, de voltaképpen a legtöbben nem is sejtjük mit foglal magában ez az új módszer.

Misztikusnak, sőt kicsit hihetetlennek is tűnik az a néhány elejtett mondatfoszlány, ami megüti néha a fülünket a témával kapcsolatban, ilyen például a „nem kell tanulni”, vagy „fejre erősített szerkezet”, pláne ha tisztában vagyunk a rendkívül magas árakkal.

Ennek ellenére a technika hódít, egyre többen térnek rá erre a könnyűnek tűnő útra a megszokott magolásos módszer helyett. Elképesztő az adat, de az országban már több mint tíz ilyen oktató laborral találkozhatunk, ezen belül is a főleg Budapesten, és a nyugatabbi megyékben élők élvezhetik ki forradalmi újdonságait.

De lássuk, mit is tudhatunk a "brain turbo"-ról.

Az óra nem csoportos, hanem egyéni, így mi határozhatjuk meg, egy héten hányszor, és mikor megyünk el az oktatásra. Nincs házi feladat, sem otthoni könyvbújás, sőt, még számonkérés sem! De hogyan lehetséges ez? A titok ennyi: egy egyedi technikával „képben és hangban” az agy mindkét féltekébe egyszerre juttatják a tananyagot egy különleges szerkezet segítségével. Nem kell figyelni sem, csak relaxálni, így a lehető legkényelmesebb módon fejleszthetjük nyelvtudásunkat.

Az egyik színész ismerősömtől hallottam erről először. Egyáltalán nem beszélt angolul, mégis felkérték egy Londonban forgatott film mellékszerepére. Nem utasíthatta vissza a lehetőséget, így az ismerősei unszolására beiratkozott az egyik székesfehérvári iskolájukba. Nem fogok meglepőt állítani, ha azt mondom, a két hónap intenzív kurzus alatt nem tanult meg folyékonyan angolul. De ami számomra is hihetetlen, végül meg tudta magát értetni az angol kollegákkal, és még a szerepet is el tudta játszani! Még hozzá hitelesen.

Azért megjegyzem, egy hegyekben bujdosó, kelet-európai, hallás sérült külföldit alakított.

 

Szerző: Kakuk Móni  2009.12.14. 15:27 Szólj hozzá!

Címkék: blog újdonság angol iskola fejlődés érettségi középiskola nyelvvizsga ajánlat munkavállalás módszer egyesült királyság tankönyv emelt szint

  1. Az unióban 10 emberből 6 beszél egy idegen nyelvet, ami 90 %- ban az angol
  2. A munkaadók 80-90 %- nál kötelező kikötés az angol nyelv ismerete
  3. Vállalhatunk külföldön jól fizető munkát
  4. Szinte bármelyik környező, vagy távolabbi országból szerezhetünk barátokat, akár interneten, akár személyesen
  5. Többletpontot szerezhetünk a nyelvvizsgával a főiskolai felvételin
  6. Eredeti nyelven olvashatjuk Shakespeare, Ernest Hemingway, vagy John Keats műveit
  7. Pályázhatunk külföldi, tanulmányi ösztöndíjra
  8. Beleszerethetünk a nélkül egy külföldi, titokzatos idegenbe, hogy attól rettegnénk, nem érti meg könnyes vallomásunkat
  9. Könnyebben tájékozódhatunk az internet, informatika világában
  10. Kutatások bizonyítják, hogy a több idegen nyelvet beszélő emberek nyitottabbak, sőt, kevésbé előítéletesek más népekkel szemben
Szerző: Kakuk Móni  2009.12.07. 15:48 Szólj hozzá!

Címkék: blog angol felvételi érettségi középiskola nyelvvizsga munkavállalás ponthatárok egyesült királyság tankönyv emelt szint

2009. novemberében újdonságként jelent meg az MRO HISTORIA Könyvkiadó gondozásában az Angol nyelvhelyességi gyakorlókönyv a középszintű érettségihez. A 2009. májusi angol középszintű írásbeli érettségin egy új feladattípus jelentkezett. A kiadvány hatalmas előnye, hogy 25 nyelvhelyességi feladatsort tartalmaz, amelyek végig gyakorlása biztos sikert jelent az érettségi előtt álló diákok számára. Az angol középszintű érettségi írásbeli részeinek nagy része maradt a régiben, viszont e változás sokaknak újdonságként jelentkezhet, így a könyv beszerzése és annak kitöltése fontos lehet sokak számára. Az érettségire való felkészülés már a téli szünetben aktuális lehet, de legkésőbb január, február környékén meg kell kezdeni a tanulást.

Kiadónk új könyvét bátran keressék a nagyobb könyvesboltokban (Alexandra, Libri, Líra), de természetesen kisebb üzletek is előszeretettel tartják könyveinket.

Bővebb információ a könyvesboltokról: http://www.felvesznek.hu/content02/konyveink/konyvesbolti_partnereink_listaja.php 

A kiadványról több információ, leírás a www.felvesznek.hu weboldalon megtalálható!

Vincze Zsolt

 

Szerző: Kakuk Móni  2009.12.04. 15:50 Szólj hozzá!

Címkék: blog újdonság angol iskola felvételi középiskola ajánlat középszint módszer tankönyv

Idén október 22-én írták meg a diákok az angol közép- és emelt szintű érettségit, melynek feladatsorai és megoldásai letölthetők az alul található linkekre kattintva. Az emelt szintű szóbeli vizsga ideje november 11-16 között lesz, míg a középszintű szóbeli vizsga november 19-27 között zajlik. A vizsga anyagáról, menetéről, időtartamáról az OKM honlapján (www.gov.okm.hu) bővebb információt lehet megtudni.

Letöltések:

Angol nyelv középszintű írásbeli vizsga:

k_angol_09okt_fl.pdf

k_angol_09okt_fl.mp3

Angol nyelv középszintű írásbeli vizsga javítási-értékelési útmutató:

k_angol_09okt_ut.pdf

Angol nyelv emelt szintű írásbeli vizsga:

e_angol_09okt_fl.pdf

e_angol_09okt_fl.mp3

Angol nyelv emelt szintű írásbeli vizsga javítási-értékelési útmutató:

e_angol_09okt_ut.pdf

Látogass el honlapunkra a sikeres angol nyelvi érettségit elősegítő szakkönyveink megtekintéséhez  –> tovább.

 

Szerző: MRO  2009.10.29. 12:00 Szólj hozzá!

Címkék: angol érettségi középszint emelt szint

Angol nyelvhelyességi gyakorlókönyv a középszintű érettségihez

 

 

 

A 2009. májusi angol középszintű írásbeli érettségin új feladattípus került a nyelvhelyességi feladatok közé.
Kiadónk elsőként jelentkezik olyan felkészítő kiadvánnyal, mely a frissen bekerült feladattípus gyakorlásában nyújt segítséget.

További fejleményekért látogasd a www.felvesznek.hu honlapot.

Szerző: MRO  2009.10.12. 12:05 Szólj hozzá!

Címkék: angol felvételi érettségi középiskola tankönyv

Balogh Csenge: 1 éve "alexanderezem", és elmondani sem tudom, mennyi változást hozott az életemben ez a módszer. Súlyos gerincferdülésem 4 évvel ezelőtt derült ki, részben mert 6 éve fuvolázom. Olyan komoly volt a helyzet, hogy fűzőt kellett viselnem és a fuvolázást is elfelejthettem. Mivel nagyon szeretek zenekarban zenélni, a családom minden megtett annak érdekében, hogy megszűnjön a gerincferdülésem. 4 év alatt semmi nem tudott annyit segíteni, mint az Alexander módszer. 1 évig jártam gyógytornára, úszásra, de nem használt. A legutóbbi vizsgálaton kiderült, hogy a gerincferdülésem minimális. Valószínű, hogy el is fog múlni.

Mások is mondják, hogy sokkal magabiztosabb lettem, jobban megnyílok az emberek előtt, könnyebben tanulok, jobban tudok koncentrálni, ezért nagyobb mennyiséget is meg tudok tanulni egyszerre.

A hangszeres játékom is megváltozott, mert sokkal könnyebben játszom, nincsenek feszültségek a gerincemben, a vállamban, a nyakamban. Hosszabb ideig tudok játszani, intenzívebben teljesítek, mint 1 évvel ezelőtt, többet fejlődtem, hiszen többet tudok gyakorolni.

Gyere el egy bemutató órára! Tel (06) 30 933 6277

KLIKKELJ!
www.onmagunkhasznalata.hu
www.alexander-technique.hu
www.col.hu/alexander

További információt ITT olvashatsz!

Szerző: MRO  2009.09.28. 11:43 Szólj hozzá!

Az angol általános középfokú nyelvvizsgára készülőknek hasznosak lehetnek a következő mintafeladatsorok, amelyek a BME Nyelvvizsgaközpont honlapjáról is szabadon letölthetőek.

Az írásbeli vizsga feladatsor és megoldókulcs:

angol_kozep_irasbeli_feladat_net.pdf   

angol_kozep_irasbeli_kulcs_net.pdf   

Szóbeli témák:

temalista_angol_kozep.pdf  

Hallgatás:

angol_kozep_magno_feladat_net.pdf

angol_kozep_hanganyag.mp3

angol_kozep_magno_kulcs_net.pdf

A BME Nyelvvizsgaközpont akkreditált nyelvvizsgaközpont, ami azt jelenti, hogy a központ által kiállított nyelvvizsga bizonyítványok államilag elismert nyelvvizsgának számítanak. A nyelvtanulás megkezdése előtt érdemes olyan nyelviskolát választani, amelyik ezt az akkreditációt megszerezte, így biztos lehetsz abban, hogy a megszerzett nyelvvizsgád államilag elismert lesz, így nem fognak érni kellemetlen meglepetések.

Az akkreditációval kapcsolatos kérdéseidre az Oktatási Hivatal Nyelvvizsgáztatási Akkreditációs Központjában (www.nyak.hu) kaphatsz választ, illetve tájékozódhatsz a Magyarországon működő akkreditációs vizsgaközpontok listájáról.

 

Szerző: MRO  2009.09.15. 12:45 Szólj hozzá!

Címkék: angol nyelvvizsga tankönyv

A 2009-es felvételi ponthatárok 2009. július 24-től (péntek) a www.ponthatarok2009.hu
oldalon megtekinthetőek!

Szerző: MRO  2009.07.08. 15:27 Szólj hozzá!

Címkék: felvételi ponthatárok

Még nincs nyelvvizsgád? De jól jönne az érte kapott plusz pont a felvételin?

Még nincs veszve minden!

Időszakonként bemutatunk 1-1 nyelvvizsgát, megkönnyítve a választást hova is érdemes menni illetve milyen szolgáltatást, esetünkben felkészítést kapsz a pénzedért!

Kezdjük mondjuk a BME nyelvvizsgaközpontal.

Én csak ajánlani tudom Őket, annó én is náluk szereztem meg a végzettségemhez nélkülözhetetlen angol középfokú nyelvvizsgát.

Mint minden nyelvtanfolyamnál itt ennél is az első lépés a szintfelmérővel kezdődik, így konkrét képet kapnak a tarsolyodban lévő tudásről valamint segítenek kiválasztani a céljaidnak és jelenlegi tudásodnak megfelelő felkészítő tanfolyamot

Második lépésként a jelentkezési lap kitöltése és a tanfolyam árának befizetése következik.

Ezt követően kapsz egy regisztrációs kártyát, melyen szerepel az oktatási helyszín, az időpont és a leendő tanárod neve.

Végezetül nincs más dolgod, mint bejárni az oktatásra, és tanulni, tanulni, tanulni... :)

Ha bővebb felvilágosításra van szükséged látogasd meg a honlapjukat:

http://www.bmenyelvvizsga.bme.hu/ 

Hidd el,megéri!

Szerző: MRO  2009.03.03. 19:03 Szólj hozzá!

Címkék: angol felvételi nyelvvizsga

Az MRO HISTORIA Könyvkiadó blogja

Hírek, érdekességek, információk érettségivel, felvételivel, továbbtanulással, könyvekkel kapcsolatban

Kötelező olvasmányok általános iskolásoknak és középiskolásoknak

Kompetenciamérés

Magyar érettségi

Történelem érettségi

Matematika érettségi

Földrajz érettségi

Biológia érettségi

Informatika érettségi

Szerző: MRO  2009.02.10. 15:34 Szólj hozzá!

Címkék: blog magyar történelem biológia informatika kompetencia érettségi középiskola matematika földrajz tankönyv kötelező olvasmányok

Társadalombiztosítás

A magyar munkavállalók is jogosultak az országban egészségügyi ellátásra. Az állami egészségügyi szolgálat (National Health Service – NHS) segítségével részesülhetnek a munkaviszonyban álló, munkát kereső, vagy ott élő személyek és családtagjaik az ingyenes orvosi ellátásban. A körzeti orvosok listája a www.nhs.uk honlapon, további információk pedig a www.dwp.gov.uk honlapon találhatóak.

Minden igénylőnek szüksége van NI (National Insurance) számra, amit az adóhivatal ad ki.

A nyugdíjkorhatár 65 év, és az Egyesült Királyságban 5 évi járulékfizetés után válhat valaki jogosult a nyugdíjellátásra.

Az EU/EGT állampolgárok jogosultak a munkanélküli ellátásra bármely tagállamban. A megfelelő (E301-es) nyomtatványon kérhetik a munkaviszony igazolását a helyi munkaügyi szervezetnél.

A turisták sürgősségi egészségügyi ellátását az EU Kártya (Európai Egészségbiztosítási Kártya) biztosítja. Ezt a kártyát a lakóhely szerinti illetékes megyei egészségbiztosítási pénztár állítja ki, és 1 évig érvényes.

 

 

Szerző: MRO  2009.01.29. 11:39 Szólj hozzá!

Címkék: munkavállalás egyesült királyság

Minerva Érettségizettek Szakközépiskolája a 2009/2010-es tanévben is indítja 2 éves emelt szintű idegenvezető képzését. A minden tanévben magas osztálylétszámmal induló képzést a következő tanévben is szakmailag magasan felkészült oktatók irányítják.

Részletek a http://www.mszki.hu/szakkepzesek/idegenvezeto.php oldalon találhatóak.

 

 

Szerző: MRO  2009.01.27. 14:43 Szólj hozzá!