Bizonyára sokakban felmerült már a kérdés, hogy miért érdemes idegen nyelveket tanulni, különösen az angolt? Egy idegen nyelv elsajátításához nem csak jó nyelvérzékre van szükség, hanem kitartásra és szorgalomra is. Vannak, akik gyorsabban és vannak, akik nehezebben tudják megtanulni, majd ezt követően különböző szituációkban használni az adott nyelvet. Azt biztosan állíthatjuk, hogy mint mindig, ebben az esetben is a belefektetett energia és idő megtérül.

Íme, néhány dolog, amiért fontos az angol nyelv ismerete:

·       Sok esetben az angol anyanyelvű területekre szervezett cserediák programokon történő részvétel kitétele az angol nyelv ismerete. Természetesen az elvárás nem a felsőfokú nyelvvizsga szintje. Fontos, hogy hétköznapi helyzetekben megálld a helyed angol nyelven is, így lehet a program célja nyelvtudásod finomítása és a fejlődési lehetőség biztosítása.

·       A végzősként rád váró érettségi előtt – amennyiben sikerül a különbözeti vizsgád – már 11. évfolyamosként leteheted az előrehozott angol érettségit közép- vagy emelt szinten, így majd egy tantárggyal kevesebbre kell készülnöd az érettségi vizsgák esetén, ami ebben az időszakban nem elhanyagolandó kérdés.

·       Amennyiben a középiskolai tanulmányaid után jelentkezel főiskolára, angol nyelv ismerete esetén részt vehetsz további cserediák programokon (pl. Erasmus). Lehetőséged nyílik beletekinteni a külföldi egyetemi életbe, megismerhetsz egy számodra addig talán teljesen ismeretlen világot.

·       Továbbtanultál, de a vizsgaidőszakot követően nem tudod, hogy mihez kezdj? Mára ajánlatok sorát találhatod meg az interneten külföldi nyári diák munkákra, valamint nyelvterületen történő angol nyelvoktatásra. Persze a jelentkezés feltétele sokszor minimum a nyelv alapfokú ismerete.

·       Tanulmányaid végeztével a szakdolgozat vagy diploma dolgozat elkészítéséhez, kimondottan néhány speciális témakör esetén, biztosan szükséged lesz angol nyelvű irodalom felhasználására is, amit saját magadnak kell feldolgozni.

·       A diploma kézhezvételéhez minimum egy nyelvvizsga kötelező lesz (de akár több is). A követelmény szakonként és Intézményenként változik. Lehet alapfokú vagy középfokú, és általános vagy szakmai nyelv.

·       Az angol nyelv jelenleg a Föld leggyakrabban használt nyelveinek egyike.

·       A legelterjedtebb számítógépes nyelv.

·       Az Európai Tanács hivatalos nyelve többek között az angol.

·       Iskolai tanulmányaid végeztével, sorra fogod küldeni az önéletrajzodat a különböző álláshirdetésekre. Rengeteg olyan munkakör van, amelyben az angol nyelv ismerete kritérium, ne kelljen tudás hiányában szelektálni a lehetőségek között.

Pintér Ágnes

Szerző: Kakuk Móni  2010.01.18. 08:57 Szólj hozzá!

Címkék: újdonság angol iskola fejlődés érdekesség felvételi nyelvvizsga ajánlat munkavállalás középszint módszer egyesült királyság tankönyv emelt szint

A bejegyzés trackback címe:

https://angolerettsegi.blog.hu/api/trackback/id/tr111681313

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása