Az érettségire készülés közben sokkal jobban átérezzük a kikapcsolódás fontosságát. Az esti, takaró feletti szótárazás közben csodákat tehetnek a kis édességkupacok koncentrálóképességünkkel (természetesen csak mérsékelten fogyasztva), és még inkább pozitívan hatnak önbizalmunkra, ha mi magunk készítjük el.

Lássunk egy tradicionális egyszerű és finom képviselőjét az angol konyhának.

Hozzávalók:
50 dkg margarin
40 dkg dara
40 dkg rétesliszt
20 dkg sima liszt
2 dl tej
4,5 dkg élesztő
3 kávéskanál porcukor
csipet só
2 tábla csokoládé felkockázva

Elkészítés:
Egy nagy öblű tálban összekeverjük a darát a rétes liszttel, a sima liszttel, a porcukorral és a sóval. A margarint megolvasztjuk (mikrohullámú sütőben) úgy, hogy ne legyen túl kemény, de túl folyós sem. A megolvasztott margarint ráborítjuk a lisztes keverékre. Az élesztőt elkeverjük a tejjel, majd hozzáadjuk az eddigiekhez. Jól összegyúrjuk. Ha túl kemény vagy sok liszt maradt, adjunk még hozzá egy kis tejet, ha pedig túl laza vagy folyós, szórjunk rá egy kis réteslisztet, s így gyúrjuk tovább. Lisztezett gyúródeszkán nyújtsuk ki (kb. 0, 5-1 cm vastagra), és szaggassuk ki kör alakú kiszúróval. Helyezzük tepsire és nyomkodjuk bele a csokoládékockákat. Előmelegített sütőben 10-15 perc alatt aranybarnára sütjük (10 perc után feljebb kell helyezni a tepsit, hogy az alja ne égjen meg).

Tanácsok:
Nagyon finom akár magában, akár teához, illetve tejjel fogyasztva.

Elkészítési idő: 60 perc

Szerző: Kakuk Móni  2010.01.11. 15:36 Szólj hozzá!

Címkék: blog újdonság angol érdekesség felvételi érettségi középiskola módszer hagyományos

A bejegyzés trackback címe:

https://angolerettsegi.blog.hu/api/trackback/id/tr11663759

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása